A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Céklakrémleves

Céklakrémleves

45 min 30 min Közepesen nehéz 4 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

188 kcal 6g fehérje 4g zsír 31g szénhidrát

Összetevők

napraforgo, hagyma, fokhagyma, cekla, burgonya, zoldsegalaple, bors, so, feher-joghurt, koemeny, torma, koriander

Elkészítés

Egy fazékban hevítse fel a napraforgóolajat.

Tegye rá az áttört fokhagymát, majd dinsztelje kb. 3 percig.

Tegye rá a feldarabolt céklát és a krumplit, majd pirítsa 5 percig.

Öntse rá az alaplevet, majd fedő alatt dinsztelje kb. 25 percig.

Dinsztelés közben készítse el a joghurtos mártást: egy tálkában keverje össze a joghurtot, 1 kiskanál köménymagot, a tormát és a koriandert, majd tegye a hűtőbe.

Ha megfőtt a cékla és a krumpli, botmixerrel turmixolja össze, sózza, borsozza meg. A kész levest a joghurt mártással tálalja.