A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Borsókrémleves

Borsókrémleves

46 min 36 min Könnyű 4 adag

Most mondja meg, hát nem vonzó már ránézésre is ez a borsókrémleves? És nemcsak gyönyörű, hanem finom is! A tökéletes ízt a borsón kívül a gyógyfűszerek és a lime leve adja. Kedvet kapott hozzá?

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

184 kcal 6g fehérje 12g zsír 13g szénhidrát

Összetevők

olivaolaj, hagyma, fokhagyma, borso, zoldsegalaple, rizstejszin, limele, menta, petrezselyemgyoker, so, bors

Elkészítés

Egy fazékban melegítsenek meg 2 evőkanál olívaolajat, tegyék rá az apróra vágott hagymát, majd dinszteljék 4-5 percig közepes lángon.

Tegyék hozzá az áttört fokhagymagerezdeket, majd 30 másodperc múlva a fejtett cukorborsót. Párolják 5 percig közepes lángon.

Ezután öntsék rá az alaplevet, forralják fel, és fedő alatt főzzék 20-25 percig.

Ezután hagyják kissé kihűlni, majd botmixerrel turmixolják össze. Öntsék rá a rizstejszínt, ízesítsék a lime levével, sóval és borssal.

A levest 4 tányérba szétosztva, vágott petrezselyemlevéllel és mentával tálalják.

*A rizstejszín nem tartalmaz sem szóját, sem glutént. Így tehát nagyszerű alternatíva a vegánok és lisztérzékenyek számára. A hagyományos tejszínnél valamivel édesebb.

Tipp

A leves ízét kellemesen kiegészíti néhány kanál tejíró – ezt tálaláskor kínálhatja.