A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gyömbéres csirke vadrizzsel

Főételek

Gyömbéres csirke vadrizzsel

101 min 101 min 36 min 36 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

498 kcal 36 g fehérje 20 g zsír 43 g szénhidrát

Összetevők

Gyömbér, Csirkehús, Olívaolaj, Curry, Vadrizs, Tisztított vaj, Kókusztejszín, Só, Bors

Elkészítés

A gyömbért reszeljék finomra, a húst vágják kockára, és tegyék egy tálba az olajjal, sóval, borssal és curryvel együtt. Keverjék össze, majd legalább 1 órára tegyék a hűtőbe.

A rizst sós vízben főzzék puhára a csomagoláson felüntetett útmutató szerint (kb. 20-25 perc).

Egy nagyobb serpenyőben tisztított vajon süssék puhára a csirkedarabokat, kb. 7 percig, közepes lángon.

Majd öntsék rá a kókusztejszínt, és főzzék további 4 percig. A kész ragut osszák szét négy tányérba és főtt vadrizzsel tálalják.

* A kókusztejszín a hagyományos tejszín növényi változata. Elsősorban thai ételekhez illik.

Tipp

Ha azt szeretnék, hogy finomabb állagú legyen a ragu, nyomják szét villával egy avokádó belsejét, és tegyenek belőle minden adagra. A kész ételt friss korianderrel szórják meg.