Tisztított vaj
Hozzáadás a kedvencekhez

Tisztított vaj

35 min 25 min Nehéz 1 adag

Elkészítés

1933 kcal 2g fehérje 213g zsír 2g szénhidrát

Összetevők

vaj

Elkészítés

Vágják a vajat kisebb kockákra, tegyék lábasba, és közepes lángon olvasszák fel. Addig keverjék, amíg a felszínen hab képződik. A habot kanállal távolítsák el.*

Ha már nem képződik hab (kb. 20 perc), vegyék le a vajat a tűzről és szűrjék át tiszta vásznon egy zárható üvegedénybe.

Zárják be az üvegedényt, és ha teljesen kihűlt a vaj, szobahőmérsékleten tárolják.

* Ezzel a módszerrel kiszűrik az írót és a vizet, tehát tiszta zsiradékot nyernek.

Tipp

Az így elkészített vajat sütéshez, rántáshoz vagy közvetlen fogyasztásra is használhatják. Hűvös, száraz helyen fél évig is eláll.