A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Zöldség alaplé – alaprecept

Zöldség alaplé – alaprecept

130 min 120 min Könnyű 1 adag

A zöldség alaplé sok étel alapja, de valahogy nem találja a boltban az igazit? Szánjon rá egy kis időt, készítsen valóban erős, házi zöldség alaplevet. Ha nem tudja mind azonnal felhasználni, jégformában is lefagyaszthatja. Mindig kéznél lesz.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

474 kcal 12g fehérje 20g zsír 61g szénhidrát

Összetevők

vaj, zellergumo, sargarepa, petrezselyemgyoker, hagyma, porehagyma, viz, baberlevel, so, bors

Elkészítés

A zellert, a répát és a petrezselyemgyökeret hámozza meg, mossa meg és vágja apró kockára, kb. hüvelykujj vastagságúra.

A hagymát hámozza meg, a pórét tisztítsa meg, és mindkettőt vágja akkora darabokra, mint a gyökér zöldségeket.

Egy nagyobb fazékban olvasszon fel 2 evőkanálnyi vajat, és máris tegye a fazékba a felszeletelt zöldséget, keverje össze, és dinsztelje kb. 4 percig, majd öntse rá a vizet és főzze puhára a zöldséget.

Az alaplébe tehet bármilyen, kéznél levő zöldség maradékot.

Az alaplé alapja azonban mindig a gyökérzöldség kellene, hogy legyen – a sárgarépa, a zeller és a petrezselyemgyökér.

Ez a recept kb. 1,5 liter alapléhez elegendő.