A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Mozzarellás csirkemell paradicsommártásban
Hozzáadás a kedvencekhez

Mozzarellás csirkemell paradicsommártásban

45 min 20 min Könnyű 4 adag

Próbálja ki a csirkét kicsit másképp! Paradicsommártásban, mozzarellával, és a tetejére tett bazsalikomtól finom illat járja át a lakást, Ön pedig könnyű, mégis tápláló ételhez jut. Köretként válasszon teljes kiőrlésű tésztát vagy rizst. Kedve támadt hozzá?

Elkészítés

468 kcal 36g fehérje 16g zsír 48g szénhidrát

Összetevők

teljes-kiorlesu-teszta, csirkehus, metelohagyma, mozzarella, napraforgo, hagyma, fokhagyma, paradicsom, bazsalikom, so, bors, viz

Elkészítés

Sós vízben főzze ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig.

A csirkemellet sózza, borsozza meg.

Serpenyőben melegítse meg az olivaolajat, majd a csirkemellet hirtelen süsse ki mindkét oldalán. Az egyik oldalát süsse kb. 3 percig, a másikat 4 percig.

Vegye ki a csirkemellet a serpenyőből és tegye félre. Hagyja a serpenyőt a tűzhelyen, és a maradék olajon dinsztelje meg az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt.

Dinsztelje a hagymát 2 percig. Tegye hozzá a paradicsompürét, keverje össze, majd tegye hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot és a metélőhagymát.

Főzze az egészet közepes lángon 5 percig. Ha a paradicsom odakapna, töltsön alá egy kis vizet.

Majd tegye vissza a serpenyőbe a csirkemellet, és minden szeletre merjen egy evőkanál paradicsompürét a serpenyőből, ezután szórja meg reszelt vagy szeletekre vágott mozzarellával.

Fedje le a serpenyőt, és addig hevítse, amíg a mozzarella felolvad. (5 perc)

A húst és a mártást ossza szét négy tányérra és teljes kiőrlésű tésztával vagy rizssel tálalja.