A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Marha “gulyás”

Marha “gulyás”

90 min 70 min Közepesen nehéz 8 adag

Van, hogy salátát kívánna, van hogy levest, időnként azonban egy tisztességes “gulyáshoz“ támad kedve? És ha már “gulyás”, legyen a mi receptünk alapján! Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

133 kcal 11g fehérje 7g zsír 6g szénhidrát

Összetevők

marhahus, hagyma, paradicsom, paprika-orolt, majoranna, fokhagyma, napraforgoolaj, tisztitott-vaj, zoldsegalaple, bors, so

Elkészítés

Egy fazékban melegítse meg az olajat és a vajat, tegye rá a kockára vágott húst, majd dinsztelje kb. 5 percig közepes lángon.

Majd adja hozzá a felszeletelt hagymát. Hirtelen süsse a hagymát kb. 3-4 percig, majd szórja rá a paprikát, keverje meg a húst, tegye rá a paradicsompürét, majd még egyszer keverje meg, végül öntse rá a 300 ml alaplevet.

A fazekat fedje le, majd dinsztelje puhára a húst kb. 1 órán át. A maradék alaplevet főzés közben öntse a húshoz.

Ha megfőtt, reszelje bele a 2 gerezd fokhagymát, keverje hozzá a majorannát, majd ízesítse sóval, borssal.