A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Mángoldleves

Mángoldleves

55 min 40 min Könnyű 6 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

135 kcal 4g fehérje 5g zsír 18g szénhidrát

Összetevők

burgonya, mangold, ujhagyma, zoldsegalaple, olivaolaj, toenkoelybuzaliszt, fokhagyma, so, bors

Elkészítés

Hámozza meg a krumplit és vágja kockákra. A mángoldot tisztítsa meg, a leveleit vágja csíkokra. Az újhagymát vágja finomra.

Forralja fel az alaplevet, tegye bele a felszeletelt krumplit, majd főzze 15 percig közepes lángon.

Közben egy serpenyőben melegítse meg a 2 evőkanál olivaolajat, tegye rá az újhagymát, majd közepes lángon dinsztelje 3 percig.

Azután hintse rá a tönkölylisztet és készítsen világos rántást. A rántást öntse a fazékba, majd főzze 10 percig közepes lángon.

Ha letelt a jelzett idő, tegye bele a mángoldleveleket, majd főzze további 10 percig, továbbra is közepes lángon.

Végül reszeljen a levesbe 2 gerezd fokhagymát, és ízesítse sóval, borssal.