A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Késői laskagomba leves

Késői laskagomba leves

45 min 35 min Könnyű 4 adag

Ha nincs már egy gomba sem az erdőben, és otthon elfogyott a szárított gomba is, próbálja ki kitűnő gombaleves receptünket késői laskagombából. Egyszerű, vegetáriánus, és a gombának köszönhetően viszonylag kevés kalória van benne, viszont annál több a vitamin. Előkészítése 10 percet sem vesz igénybe, és amíg megfő, egyéb dolgokra is jut idő.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

133 kcal 4g fehérje 8g zsír 11g szénhidrát

Összetevők

laskagomba, mogyorohagyma, tisztitott-vaj, paprika-orolt, koemeny, zoldsegalaple, majoranna, so, bors

Elkészítés

Tisztítsa meg a gombát és vágja fel. A két mogyoróhagymát vágja apróra.

Egy fazékban olvasszon fel 2 evőkanál ghít (vagy hagyományos vajat), tegye rá a felszeletelt mogyoróhagymát, majd addig dinsztelje kislángon, amíg megpuhul és üveges lesz (úgy 3 percig tart).

Tegye a fazékba a felszeletelt gombát, keverje meg, majd dinsztelje 5 percig kis lángon.

Tegye a fazékba az őrölt paprikát és a köménymagot, öntse rá a zöldség alaplevet, és fedő alatt főzze 25 percig kis lángon.

A megfőtt levest ízesítse sóval, borssal és szárított majorannával, végül díszítse friss majoranna levéllel, úgy tálalja.