A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Csicseriborsó-leves

Csicseriborsó-leves

33 min 28 min Könnyű 4 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

311 kcal 12g fehérje 9g zsír 46g szénhidrát

Összetevők

hagyma, olivaolaj, toenkoelybuzaliszt, paprika-fuestoelt, szerecsendio, zoldsegalaple, csicseriborso, feherbab, bulgur, tejszin, petrezselyemgyoker, so, bors

Elkészítés

Egy nagyobb fazékban melegítsenek meg 4 evőkanál olívaolajat.

Tegyék rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 2-3 percig.

Mindezt hintsék meg teljes kiőrlésű liszttel és keverjék meg.

Majd állítsák közepesre a lángot, tegyék a fazékba a füstölt paprikát és a szerecsendiót. Öntsék rá a zöldségalaplevet, majd tegyék a fazékba a csicseriborsót és a babot. 10-15 percig hagyják főni.

Szórják rá a bulgurt, majd fedő alatt főzzék közepes lángon még 10 percig. Ezután öntsék hozzá a zabtejszínt.

Végül turmixolják össze a levest és ízesítsék sóval, borssal.

A kész levest osszák szét 4 tányérba, és minden adagot szórjanak meg friss petrezselyemlevéllel.

* A bulgur előfőzött, tört, teljes kiőrlésű búza, jellegzetes mogyoróízzel. Könnyen emészthető és jól hozzáférhető.

Tipp

Bulgur helyett ugyanezzel a módszerrel teljes kiőrlésű kuszkuszt is használhatnak.