A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Céklás rizottó

Céklás rizottó

45 min 40 min Könnyű 4 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

274 kcal 5g fehérje 10g zsír 41g szénhidrát

Összetevők

olivaolaj, hagyma, fokhagyma, rizs, rozmaring, cekla, zoldsegalaple, tisztitott-vaj, so, bors

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat.

Tegyék a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 4 percig.

Törjék át a fokhagymát, tegyék a serpenyőbe, és további 1 percig dinszteljék.

Szórják a serpenyőbe a rizst, és állandó kevergetés mellett pirítsák további 4 percig, hogy a széle megüvegesedjen.

Majd szórják bele a rozmaringot és ismét keverjék meg, ezután adják hozzá a reszelt céklát, és öntsenek rá kb. 150 ml alaplevet. Várják meg, hogy az alaplé beivódjon, majd újra öntsenek rá alaplevet, közben többször keverjék meg, amíg mind a 800 ml felszívódik.

Majd kóstolják meg a rizst, és ha még nem puhult meg, öntsenek még rá egy kis vizet vagy alaplevet.

Végül a rizottót finomítsák egy evőkanál vajjal, ízesítsék sóval, borssal.

A kész rizottót 4 tányérba szétosztva tálalják.

*Ha teljes kiőrlésű rizst használnak, elkészítése valamivel tovább fog tartani, mint az arborio rizsé.

Tipp

A kész hajdinás vagdaltat vágja szeletekre és teljes kiőrlésű kennyérrel, mustárral, savanyú uborkával és lilahagymával tálalja.