A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sült édesburgonya hasábok

Saláták és köretek

Sült édesburgonya hasábok

35 min 35 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

340 kcal 4 g fehérje 14 g zsír 50 g szénhidrát

Összetevők

Édesburgonya, Olívaolaj, Paprika, füstölt, Só

Elkészítés

Először hevítse a sütőt 200°C-ra.

Hámozza meg és mossa meg a batátát. Éles késsel vágja nagyobb hasábokra.

Egy nagyobb tálban keverje össze a batáta hasábokat az olivaolajjal, a sóval és a paprikával úgy, hogy mindenhol olajos legyen a burgonya, és ne égjen oda a sütőben.

Süsse a hasábokat kb. 10 percig, majd vegye ki a sütőből, és fordítsa meg mindegyik burgonyát, hogy a másik oldaluk is megsüljön.

Süsse újabb kb. 10 percig a másik oldalát is, majd tálalja.