A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Mogyorós granola

Reggeli és uzsonna

Mogyorós granola

45 min 45 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 16 adag 16 adag

Elkészítés

255 kcal 6 g fehérje 12 g zsír 30 g szénhidrát

Összetevők

Hajdinapehely, Mogyoró, Kesudió, Dió, Fahéj, Chiamag, Kókuszreszelék, Rizsszirup, Kókuszolaj, Só

Elkészítés

Hevítse a sütőt 170 °C-ra. Készítsen elő sütőlapot, fedje le sütőpapírral.

Egy nagyobb tálban keverje össze a hajdinapelyhet, a diót, a fahéjat, a chia magot és a kókuszreszeléket.

Egy kisebb tálban vagy bögrében keverje össze a szirupot és az olajat. A kis tál tartalmát öntse a nagyba és kézzel alaposan dolgozza össze.

A létrejött keveréket szórja az előkészített sütőlapra, majd tegye a sütőlapot az előmelegített sütőbe és süsse 25 percig 170 °C-on. Úgy a sütés félidejében keverje meg a sütőlapon a keveréket.

A kész granolát hagyja a sütőlapon kihűlni, majd lezárt edényben hűvös helyen tárolja. A granola kb. 2 hónapig áll el.

Tipp

A granola nagyon finom friss feketeáfonyával és házi zabtejjel.