A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Minestrone

Minestrone

43 min 43 min 33 min 33 min Könnyű Könnyű 8 adag 8 adag

Elkészítés

256 kcal 11 g fehérje 7 g zsír 38 g szénhidrát

Összetevők

Hagyma, Sárgarépa, Szárzeller, Olívaolaj, Fokhagyma, Paradicsom, Zöldségalaplé, Babérlevél, Oregánó, Bazsalikom, Kakukkfű, Gluténmentes tészta, Fehérbab, Parmezán, Só, Bors

Elkészítés

Hámozza meg a hagymát és vágja apróra. A répát és a zellert is hámozza meg, és vágja kb. 3‑4 mm‑es karikákra.

Egy fazékban melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat, tegyerá a felaprózott hagymát, és dinsztelje kb. 2 percig közepeslángon.

Majd tegye a fazékba az áttört fokhagymát, és dinsztelje további 1 percig. Ezután adja hozzá a felkarikázottrépát és zellert, a konzervparadicsomot és a zöldségalaplevet, majd az egészet forralja fel.

Amikor forrni kezd, tegye bele a babérlevelet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a sót és borsot. Állítsa takarékra a lángot, és főzze a levest 20 percig.

Ezután tegye a fazékba a gluténmentes tésztát, és addig főzze tovább a levest, amíg a tészta megpuhul.

A tészta főzé si idejéről a csomagolás tájékoztat (mindig az adott tésztafajtától függ, általában kb. 10 percig kell főzni).

Ha a tészta már majdnem megfőtt, tegye a fazékba az előfőzött babot, keverje meg, és főzze még kb. 2 percig.

Ha túl sűrűnek találja a levest, öntsön hozzá kb. 2 dl vizet (vagy amennyit kíván).

A kész levest ossza szét 8 tányérba, és mindegyikre szórjon reszelt parmezánt, azután tálalja.

Tipp

Ha van otthon friss bazsalikom, tálalás előtt ízesítésként keverjen néhány levelet a levesbe.