Magos kréker
Hozzáadás a kedvencekhez

Magos kréker

35 min 20 min Könnyű 35 darab

Szereti a krékert, de a bolti túl sós, és alig van benne mag? Készítsen otthon saját, valóban egészséges krékert, olyan magokkal, amik nem zsírban, hanem sütőben sülnek.

Elkészítés

0 kcal 0g fehérje 0g zsír 0g szénhidrát

Összetevők

chiamag, toekmag, lenmag, szezammag, zabpehely, toenkoelybuzaliszt, suetopor, kokuszolaj, mez, viz, so, bors

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Egy tálban keverjék össze az összes magot, a zabpelyhet, a tönkölylisztet, a sütőport, a csipet sót és a borsot.

Tegyék hozzá a kókuszolajat, a mézet, 3-4 evőkanál vizet, majd kézzel jól gyúrják össze. Ha a tészta morzsolódik, adjanak hozzá még egy evőkanál vizet, ha nagyon lágy, adjanak hozzá egy kis lisztet.

A tésztát két ív sütőpapír között nyújtsák ki a sütőlapon.

Majd vegyék le a felső sütőpapírt és vágják a tésztát keskeny lapocskákra. A lapokat tegyék egymástól távolabb, hogy sütéskor ne tapadjanak össze.

Tegyék a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süssék 15-20 percig 170-180 °C-on.

A kész magos krékert hagyják kissé kihűlni, azután tálalják.

Tipp

A krékert tálalhatják például hummusszal. De tehetnek bele ízlés szerint fűszereket is. Próbálják ki például a Provence-i fűszerkeveréket, a füstölt sót vagy az őrölt paprikát.