A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Lencseleves vörös lencséből

Levesek

Lencseleves vörös lencséből

45 min 45 min 35 min 35 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 4 adag 4 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

229 kcal 10 g fehérje 8 g zsír 30 g szénhidrát

Összetevők

Olívaolaj, Újhagyma, Sárgarépa, Fokhagyma, Paradicsom, Zöldségalaplé, Vöröslencse, Kakukkfű, Só, Bors

Elkészítés

Serpenyőben olivaolajon megdinszteljük az újhagymát. Hozzátesszük a répát, és kb. 5 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd további 2 percig pirítjuk.

Hozzá keverjük a paradicsompürét, a paradicsomot, és ráöntjük az alaplevet.

Felforraljuk a levest, majd beleszórjuk a lencsét és a kakukkfüvet.

Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, ez kb. 25 perc.

Végül sóval, borssal ízesítjük.

Tetszés szerint egy csipet szárított chili paprikát is szórhatunk a levesbe.