A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gombás bulgur

Főételek

Gombás bulgur

35 min 35 min 20 min 20 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 2 adag 2 adag

Elkészítés

521 kcal 15 g fehérje 17 g zsír 79 g szénhidrát

Összetevők

Olívaolaj, Hagyma, Fokhagyma, Bulgur, Gomba, Babérlevél, Kömény, Zöldségalaplé, Majoránna, Balzsamecet, Só, Bors

Elkészítés

A vékonyra szeletelt fokhagymát pirítsa meg repceolajon (kb. 5 perc).

Öntse le a gombáról a vizet, és tegye a gombát a fokhagymára. Majd sózza meg, és szórja rá a majorannát.

Süsse még 5 percig, majd öntse rá a zöldség alaplét.

Szórja rá a bulgurt, és fedő alatt főzze kb. 20 percig.

Főzéskor ellenőrizze, hogy a bulgur ne kapjon oda – ha mégis odakap, önstön rá egy kis vizet.