A Jókat eszünk már Mandimu Többet a Mandimuról

Csirkés tészta spenótos pesztóval

Csirkés tészta spenótos pesztóval

30 min 20 min Könnyű 4 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

602 kcal 37g fehérje 28g zsír 62g szénhidrát

Összetevők

csirkehus, spenot, mogyoro, napraforgoolaj, parmezan, teljes-kiorlesu-teszta, so, bors

Elkészítés

A tésztát tegye forró, sós vízbe és főzze puhára. A főzési idő a tészta fajtájától függ, általában 12‑15 perc.

Amíg fő a tészta, tisztítsa meg a csirkemellet, vágja kockákra, és hirtelen süsse meg 10 ml (kb. 1 evőkanál) olajon. Közepes lángon pirítsa kb. 5 percig, majd vegye le a lángról.

Készítse el a spenótos pesztót: turmixolja finomra a spenótot, a mogyorót, a maradék napraforgóolajat és a parmezánt, majd ízesítse sóval, borssal.

Ha megfőtt a tészta, szűrje le, keverje hozzá a spenótos pesztót és a megsült csirkét. A keveréket ossza 4 adagra, és máris tálalhatja.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretne, keverjen a pesztóba 2 gerezd fokhagymát.