A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Chilli con carne

Főételek

Chilli con carne

55 min 55 min 45 min 45 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 4 adag 4 adag

Elkészítés

548 kcal 36 g fehérje 15 g zsír 67 g szénhidrát

Összetevők

Teljes kiőrlésű rizs, Hagyma, Pirospaprika, Fokhagyma, Olívaolaj, Paprika, őrölt, Cayenne bors, Marhahús, Marhahúsleves, Paradicsom, Vörösbab, Só, Bors

Elkészítés

Először tegyék fel főni a rizst a csomagoláson található útmutató szerint; ez kb. 25 perc (a rizs fajtájától függően).

Amíg fő a rizs, vágják apróra a hagymát, mossák meg a paprikát és vágják kisebb csíkokra. A fokhagymát vágják vékony szeletekre.

Egy mélyebb serpenyőben melegítsenek meg egy evőkanálnyi olívaolajat, tegyék rá a hagymát, a fokhagymát, az őrölt édes paprikát, a felszeletelt cayenne-i paprikát, a felszeletelt pirospaprikát, majd közepes lángon pirítsák 3 percig.

Ezután tegyék rá a húst, majd állandó kevergetés mellett pirítsák további kb. 20 percig.

Öntsék a keverékre a húsalaplevet, tegyék hozzá a paradicsomot és a babot. Ízlés szerint sózzák, borsozzák meg.

A serpenyőt fedjék le, majd kis lángon főzzék 20 percig, és olykor keverjék meg az ételt. A kész húskeveréket osszák szét 4 tányérba, majd főtt rizzsel tálalják.

Tipp

A chilis babot tálalhatják lilahagyma-konzervvel, korianderrel, tejföllel, frissen szeletelt chilipaprikával és zöldcitrommal. Egy kiskanálnyi őrölt füstölt paprika jellegzetes aromát ad az ételnek.