A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Bulgur saláta padlizsánnal és szárított paradicsommal

Saláták és köretek

Bulgur saláta padlizsánnal és szárított paradicsommal

30 min 30 min 15 min 15 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

446 kcal 14 g fehérje 16 g zsír 62 g szénhidrát

Összetevők

Bulgur, Víz, Padlizsán, Olívaolaj, Szárított paradicsom, Koktélparadicsom, Petrezselyemgyökér, Rukkola, Só, Bors

Elkészítés

Öntse le a bulgurt forró vízzel, sózza meg egy kiskanálnyi sóval, majd főzze kislángon 10 percig. Ezután fedő alatt hagyja újabb 5 percig főni, majd villával lazítsa fel és hagyja kihűlni.

Vágja a padlizsánt kockákra.

Melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a kockára vágott padlizsánt, majd közepes lángon pirítsa meg. Ezután tegye a bulgurhoz a padlizsánt.

A szárított paradicsomot és a koktélparadicsomot vágja kis kockákra, a petrezselymet vágja apróra. Mindezt a rukkolával együtt keverje a főtt bulgurhoz.

A salátát ízlés szerint sózza, borsozza meg, esetleg csöpögtessen rá olivaolajat.

Melegen tálalja, vagy tegye hűlni a hűtőbe, és így hidegen tálalja.

Tipp

A salátát néhány szem fekete olajbogyóval és petrezselyemlevéllel díszítheti.