Bulgur rizottó gombával
Hozzáadás a kedvencekhez

Bulgur rizottó gombával

40 min 30 min Könnyű 3 adag

Elkészítés

371 kcal 10g fehérje 11g zsír 59g szénhidrát

Összetevők

gomba, hagyma, olivaolaj, zoldsegalaple, bulgur, borso, tisztitott-vaj, so, bors

Elkészítés

Áztassa a gombát 5–10 percig meleg vízben. Vágja apróra a hagymát.

Tegyen egy fazékba olivaolajat, és pirítsa meg a felvágott hagymát. Amikor a hagyma megpirult, öntse hozzá a zöldség alaplevet, a bulgurt és a beáztatott gombát, majd közepes lángon főzze kb. 20 percig. A lábasba beleöntheti a gomba levét is.

Ha a bulgur megpuhult, tegye hozzá a borsót vagy a babot, és hagyja még egy ideig főni, hogy valamennyi összetevő egyformán meleg legyen.

Végül ízesítse sóval, borssal, és lágyítsa egy kis olvaszott vajjal.

Tipp

Gombaszezonban használjon friss gombát.