Avokádós saláta
Hozzáadás a kedvencekhez

Avokádós saláta

55 min 40 min Könnyű 4 adag

Elkészítés

494 kcal 7g fehérje 45g zsír 17g szénhidrát

Összetevők

pirospaprika, csiperke, padlizsan, cukkini, olivaolaj, oregano, little-gem-salata, szezammag, so, bors

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.

A paprikát, a gombát, a padlizsánt és a cukkinit mossák meg, majd vágják kisebb kockákra.

Az egészet keverjék össze az olívaolajjal, az oregánóval, a sóval és a borssal. A sütőlapot fedjék le sütőpapírral.

A felszeletelt zöldséget és a gombát terítsék szét a sütőlapon, majd az előmelegített sütőben süssék 180-190 °C-on kb. 40 percig.

A sütés ideje alatt készítsék el az avokádódresszinget: turmixolják össze a két avokádó húsát, a citromlevet, az olívaolajat és a gerezd foghagymát.

4 tányérra osszák szét a római saláta leveleit, a sült zöldséget, adják hozzá az avokádódresszinget, és szezámmaggal meghintve tálalják.

Tipp

A felsorolt zöldségek helyett használhatnak például sárgarépát és petrezselymet.