A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Avokádós saláta

Saláták és köretek

Avokádós saláta

55 min 55 min 40 min 40 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

494 kcal 7 g fehérje 45 g zsír 17 g szénhidrát

Összetevők

Pirospaprika, Csiperke, Padlizsán, Cukkini, Olívaolaj, Oregánó, Little Gem saláta, Szezámmag, Só, Bors, Avokádó, Citromlé, Fokhagyma

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.

A paprikát, a gombát, a padlizsánt és a cukkinit mossák meg, majd vágják kisebb kockákra.

Az egészet keverjék össze az olívaolajjal, az oregánóval, a sóval és a borssal. A sütőlapot fedjék le sütőpapírral.

A felszeletelt zöldséget és a gombát terítsék szét a sütőlapon, majd az előmelegített sütőben süssék 180-190 °C-on kb. 40 percig.

A sütés ideje alatt készítsék el az avokádódresszinget: turmixolják össze a két avokádó húsát, a citromlevet, az olívaolajat és a gerezd foghagymát.

4 tányérra osszák szét a római saláta leveleit, a sült zöldséget, adják hozzá az avokádódresszinget, és szezámmaggal meghintve tálalják.

Tipp

A felsorolt zöldségek helyett használhatnak például sárgarépát és petrezselymet.