Árpalisztből készült palacsinta
Hozzáadás a kedvencekhez

Árpalisztből készült palacsinta

64 min 24 min Könnyű 6 darab

Ahogy már gondolhatják, az árpalisztből készült palacsinták elsőosztályúak. Az árpaliszt biztosítja a kellemesen puha állagát és nem tartalmaz annyi glutént, ezért kevésbé ragadnak egymásra.

Elkészítés

299 kcal 6g fehérje 11g zsír 41g szénhidrát

Összetevők

arpaliszt, rizstej, tojas, napraforgoolaj, rizsszirup, so

Elkészítés

Keverje össze az árpalisztet a tejjel, két tojássárgájával és egy csipetnyi sóval.

Keverje míg folyékon masszát kap, majd tegye félre 30 percre.

A két tojásfehérjét verje habosra, majd keverje össze a masszával.

Süsse ki a palacsintákat a masszából, mindkét felét 1-2 percig.

A kész palacsintákra tegyen rizsszirupot és tálalja őket.

A palacsintákat kiegészítőként meghintheti fahéjjal, vaníliakivonattal vagy kakaóval.

Tálalhatja túrókrémmel, gyümölccsel vagy dióval.