Az aranygaluska borsodóval régóta otthonos a konyhánkban. Ha kedveli ezt a csemegét, de nem akar lelkifurdalást érezni, ajánljuk figyelmébe könnyű, egészséges változatát.
Elkészítés
475 kcal
18g fehérje
14g zsír
65g szénhidrát
Összetevők
Tészta a zsemléhez:
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt (+ 20 g hígításhoz)
- 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 30 g nádcukor kristály
- 40 g vaj (folyékony állapotban)
- 1x tojás (M-es méret)
- 5 g szárított élesztő (vagy 18 g friss)
- 1 egy csipet só
- 500 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 40 g méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 20 g vanília pudingpor
- 2x tojássárgája