A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Aranygaluska krémmel

Főételek

Aranygaluska krémmel

210 min 210 min 35 min 35 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 5 adag 5 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

475 kcal 18 g fehérje 14 g zsír 65 g szénhidrát

Összetevők

Tönkölybúzaliszt, Tej, Nádcukor, Vaj, Tojás, Szárított élesztő, Só, Méz, Vaníliakivonat, Vaníliapuding

Elkészítés

Először egy nagyobb tálban keverje össze a tésztához szükséges valamennyi hozzávalót. Addig gyúrja a masszát, amíg finom, rugalmas tésztává alakul. Majd fedje le a tálat egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten hagyja megkelni 2 órán át, illetve amíg a tészta a kétszeresére dagad.

Majd készítsen elő sütőformát (ø 20 cm), és bélelje ki sütőpapírral. A gyúródeszkát szórja meg 20 g liszttel, borítsa ki rá a megkelt tésztát és vágja szét 20 egyforma részre. Majd gyúrjon belőlük golyókat, és helyezze az előkészített sütőformába.

Hagyja a golyókat a formában még 30 percig kelni. Kb. a vége előtt 10 perccel melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

Majd helyezze a formát az előmelegített sütőbe, és süsse a tésztát aranybarnára 170–180 °C-on 30–35 percig.

Amíg sül a tészta, készítse el a krémet. Egy nagyobb fazékba öntsön 250 ml tejet, tegye bele a mézet és a vanília kivonatot, majd közepes lángon forralja fel. A tej másik felét öntse egy mélyebb edénybe, tegye bele a vanília pudingport és 2 tojássárgáját, majd keverje ki krém állagúra. Öntse hozzá a meleg keveréket a fazékból, keverje össze, majd öntse vissza a fazékba. Főzze kb. 1 percig mérsékelt lángon, hogy a puding besűrűsödjön.

A kész aranygaluskát ossza szét tányérokba, és tálalás előtt öntse rá az elkészített krémet.