Ananászos sütemény
Hozzáadás a kedvencekhez

Ananászos sütemény

45 min 25 min Könnyű 12 adag

Elkészítés

156 kcal 4g fehérje 7g zsír 19g szénhidrát

Összetevők

hajdinaliszt, suetopor, kokuszolaj, mez, tej, tojas, feher-joghurt, vaniliakivonat, kokuszreszelek, ananasz, so

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 175 °C-ra.

A lisztet és a sütőport szórják egy nagyobb tálba.

Egy másik tálban keverjék ki a kókuszzsírt, mézet, tejet, tojást, fehér joghurtot és a vaníliakivonatot.

Keverjék össze a két tál tartalmát, adják hozzá a sót és a kókuszt, majd a kikevert tésztát öntsék kerek sütőformába (⌀ 25 cm).

Az ananászkarikákat vágják félbe és rakják szét a tészta tetején.

A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 20-25 percig 165-175 °C-on.

A kész süteményt hagyják kihűlni a rácson, azután tálalják.

*A hajdinalisztet hajdinadarából őrlik, eleve gluténmentes. Palacsinta, piskóta vagy például hajdinagombóc készítésére használják.

Tipp

A süteményt tálalhatják steviával édesített, zsíros görög joghurttal.