A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Amerikai fánk

Egészséges nassolás

Amerikai fánk

25 min 25 min 10 min 10 min Könnyű Könnyű 6 darab 6 darab

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

227 kcal 7 g fehérje 9 g zsír 28 g szénhidrát

Összetevők

Zabpehely, Banán, Datolyaszirup, Kókuszolaj, Vaníliakivonat, Sütőpor, Só, Túró, Pisztácia, Chiamag, Acai

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Egy tálban nyomják szét villával a banánt.

Tegyék hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a datolyaszirupot, a kókuszolajat, a vaníliakivonatot és a sót. A hozzávalókat alaposan keverjék össze, majd helyezzék tapadásmentes fánkformába.

Tegyék a formát az előmelegített sütőbe, majd süssék 170-180 °C-on 10 percig.

Amíg sül a fánk, készítsék el az öntetet: turmixolják össze a túrót, a banánt, a datolyaszirupot és az acai-bogyót.

A megsült fánkot hagyják kissé kihűlni, majd díszítsék az öntettel. Azután minden fánkra szórjanak szeletelt pisztáciát és chiamagot, úgy tálalják.

*Az acaibogyó a fekete áfonyához hasonló, bogyó alakú gyümölcs, amely magas vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően az ún. szuperélelmiszerek közé tartozik.

Tipp

A fánkot megszórhatják dióval, szárított gyümölccsel vagy csokoládédarabokkal.