Amerikai fánk
Hozzáadás a kedvencekhez

Amerikai fánk

25 min 10 min Könnyű 6 darab

Elkészítés

227 kcal 7g fehérje 9g zsír 28g szénhidrát

Összetevők

zabpehely, banan, datolyaszirup, kokuszolaj, vaniliakivonat, suetopor, so

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Egy tálban nyomják szét villával a banánt.

Tegyék hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a datolyaszirupot, a kókuszolajat, a vaníliakivonatot és a sót. A hozzávalókat alaposan keverjék össze, majd helyezzék tapadásmentes fánkformába.

Tegyék a formát az előmelegített sütőbe, majd süssék 170-180 °C-on 10 percig.

Amíg sül a fánk, készítsék el az öntetet: turmixolják össze a túrót, a banánt, a datolyaszirupot és az acai-bogyót.

A megsült fánkot hagyják kissé kihűlni, majd díszítsék az öntettel. Azután minden fánkra szórjanak szeletelt pisztáciát és chiamagot, úgy tálalják.

*Az acaibogyó a fekete áfonyához hasonló, bogyó alakú gyümölcs, amely magas vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően az ún. szuperélelmiszerek közé tartozik.

Tipp

A fánkot megszórhatják dióval, szárított gyümölccsel vagy csokoládédarabokkal.