A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almavaj

Reggeli és uzsonna

Almavaj

75 min 75 min 45 min 45 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

154 kcal 3 g fehérje 8 g zsír 16 g szénhidrát

Összetevők

Alma, Fahéj, Szerecsendió, Tejszínes sajt, Vaníliakivonat

Elkészítés

Töltse meg egy nagyobb lábas ⅓-át vízzel. Hámozza meg, magolja ki és vágja fel darabokra az almákat és tegye a lábasba.

Forralja fel a vízet a lábasban, adjon hozzá fahéjat és szerecsendiót és hagyja az almákat középfokozaton, fedél alatt mintegy 45 percet főni.

Szűrje le a megfőtt almákat, mixelje össze és hagyja őket kihűlni. Keverjen az almapüréhez krémsajtot és vanilía kivonatot, majd a kész almavajat egyenletesen ossza szét üvegekbe.

A vajat tárolja a hűtőben és tálalja gyümölccsel vagy teljes kiörlésű kenyérrel.