A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás sütőtökleves

Levesek

Almás sütőtökleves

80 min 80 min 55 min 55 min Könnyű Könnyű 6 adag 6 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

156 kcal 2 g fehérje 10 g zsír 16 g szénhidrát

Összetevők

Hokkaido tök, Alma, Fokhagyma, Olívaolaj, Kakukkfű, Mogyoróhagyma, Zöldségalaplé, Só, Bors

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Tisztítsák meg a tököt, kanalazzák ki a magházát, majd vágják kisebb darabokra, az almát úgyszintén. Vágják a fokhagymát vékony szeletekre, a mogyoróhagymát apróra.

A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, majd terítsék szét rajta a tök-, az alma- és a fokhagymaszeleteket.

Ezután locsoljanak rá 2 evőkanál olívaolajat és szórják meg kakukkfűvel.

Tegyék a sütőlapot az előmelegített sütőbe, majd süssék 170-180 °C-on kb. 35 percig.

Egy fazékban melegítsenek meg 2 evőkanál olívaolajat, tegyék rá a mogyoróhagymát, majd közepes lángon dinszteljék 5-7 percig.

Ezután tegyék rá a megsült tököt, az almát és a fokhagymát, öntsék rá az alaplevet, majd főzzék további 15 percig.

Ha megfőtt a leves, hagyják kissé kihűlni, ezután turmixolják össze botmixerrel.

Ízlés szerint sózzák, borsozzák meg, majd osszák a levest 6 tányérba és tálalják.

Tipp

A sütőtök közepét ne dobják ki. Szedjék ki a magokat, majd pirítsák meg száraz serpenyőben (elég 1 perc, közepes lángon), majd díszítsék a levest a magokkal. Tehetnek a levesbe napraforgómagot, tejfölt (12% zsír) és petrezselymet.