A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás püspökkenyér

Egészséges nassolás

Almás püspökkenyér

65 min 65 min 50 min 50 min Könnyű Könnyű 12 adag 12 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

141 kcal 4 g fehérje 3 g zsír 23 g szénhidrát

Összetevők

Alma, Tőzegáfonya, Méz, Tojás, Napraforgó, Tönkölybúzaliszt, Sütőpor, Mézeskalács fűszerkeverék, Fehér joghurt

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 190 °C‑ra.

Egy tálban reszelje durvára az almát, tegye bele a vörös áfonyát, a mézet, a tojást és az olajat, majd alaposan keverje össze.

Egy másik tálba szórja bele a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Majd a két tál tartalmát jól keverje össze, és keverje hozzá a natúr joghurtot is.

Vegyen elő egy kenyérformát (12 × 20 cm), bélelje ki sütőpapírral, majd öntse bele a masszát.

Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és süsse a püspök kenyeret 40‑50 percig 180‑190 °C‑on.

Ha megsült a kenyér, hagyja kihűlni, azután szeletelje fel.