A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás pite

Egészséges nassolás

Almás pite

65 min 65 min 50 min 50 min Könnyű Könnyű 12 adag 12 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

167 kcal 7 g fehérje 3 g zsír 27 g szénhidrát

Összetevők

Zabliszt, Tojás, Rizstej, Szódabikarbóna, Túró, Méz, Vaníliakivonat, Alma

Elkészítés

Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő a süteményhez formát (⌀ 20–25 cm), és bélelje ki sütőpapírral.

Készítse elő a tésztát: egy tálban alaposan keverje össze a zablisztet, a tojást, a rizstejet és a szódát.

A tésztát egyenletesen terítse szét a tésztaformában és süsse 15 percig 180 °C-on.

Közben keverje össze a túrót, a mézet és a vanília kivonatot.

Ezután a túrós keveréket kenje szét a megsült tésztán, majd terítse szét rajta egyenletesen a reszelt almát.

A süteményt tegye ismét a sütőbe, és süsse további 35 percig 180 °C-on.

Tipp

Az almás pitét tálalás előtt dióval díszítheti.