A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás-mákos szelet

Egészséges nassolás

Almás-mákos szelet

75 min 75 min 60 min 60 min Könnyű Könnyű 16 adag 16 adag

Elkészítés

122 kcal 5 g fehérje 7 g zsír 9 g szénhidrát

Összetevők

Mák, Túró, Alma, Tojás, Sütőpor, Méz, Vaníliakivonat, Só

Elkészítés

Hevítse a sütőt 170 °C-ra.

Válassza szét két tálkában mind a négy tojás sárgáját és fehérjét.

A sárgájához keverje hozzá a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, a vanília kivonatot és a csipet sót.

A fehérjét verje fel kemény habbá, majd óvatosan keverje a tésztához.

A tésztát tegye sütőpapírral bélelt sütőtálba (20x20 cm).

Tegye a sütőbe, majd süsse 160-170 °C-on 60 percig.

Szeletelje fel 16 egyenlő darabra, úgy tálalja.

Tipp