Almás-mákos sütemény
Hozzáadás a kedvencekhez

Almás-mákos sütemény

75 min 60 min Könnyű 16 adag

Ízzítsa be az ízlelőbimbóit, mert ilyen finomat már régen evett! Az almás mákos sütemény teljesíti az igazi sütemény minden kritériumát. Rostos, nedvdús, finom, és ráadásul nagyon egészséges!

Elkészítés

120 kcal 5g fehérje 7g zsír 9g szénhidrát

Összetevők

tojas, mak, turo2, alma, mez, suetopor, vaniliakivonat, so

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

Válasszák szét a 4 tojás sárgáját és fehérjét.

A sárgáját tartalmazó tálkába keverjék bele a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, vaníliakivonatot és a csipet sót.

A tojásfehérjét verjék fel kemény habbá, majd óvatosan keverjék a masszához.

Egy formát (⌀ 20 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a masszát.

A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on kb. 60 percig.

A megsült tésztát vágják 16 egyforma szeletre, úgy tálalják.

Tipp

A süteményt szórják meg nyírfacukorral, díszítsék túróval és mézzel.