A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás-mákos sütemény

Egészséges nassolás

Almás-mákos sütemény

75 min 75 min 60 min 60 min Könnyű Könnyű 16 adag 16 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

120 kcal 5 g fehérje 7 g zsír 9 g szénhidrát

Összetevők

Tojás, Mák, Túró, Alma, Méz, Sütőpor, Vaníliakivonat, Só

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

Válasszák szét a 4 tojás sárgáját és fehérjét.

A sárgáját tartalmazó tálkába keverjék bele a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, vaníliakivonatot és a csipet sót.

A tojásfehérjét verjék fel kemény habbá, majd óvatosan keverjék a masszához.

Egy formát (⌀ 20 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a masszát.

A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 160-170 °C-on kb. 60 percig.

A megsült tésztát vágják 16 egyforma szeletre, úgy tálalják.

Tipp

A süteményt szórják meg nyírfacukorral, díszítsék túróval és mézzel.