A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás kenyér

Egészséges nassolás

Almás kenyér

65 min 65 min 50 min 50 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 20 adag 20 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

79 kcal 2 g fehérje 2 g zsír 13 g szénhidrát

Összetevők

Alma, Tőzegáfonya, Datolya, Méz, Kókuszolaj, Sütőpor, Tönkölybúzaliszt, Fehér joghurt, Mézeskalács fűszerkeverék, Tojás

Elkészítés

Hevítse a sütőt 190 °C-ra.

Egy tálba reszelje le az almát.

Az almához tegye hozzá az apróra vágott datolyát, a vörösáfonyát, a mézet, a tojást és a kókuszolajat, majd keverje össze.

Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.

A két tál tartalmát joghurt hozzáadásával egyesítse.

A kész tésztát öntse sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és 180–190 °C-on süsse 40–50 percig.

A kihűlt kenyeret szeletelve tálalja.