Almás gofri
Hozzáadás a kedvencekhez

Almás gofri

19 min 9 min Könnyű 3 adag

A kész tésztát tálalhatja mézzel leöntve, esetleg más gyümölccsel vagy mogyorókrémmel a tetején. Mentalevéllel is díszítheti.

Elkészítés

490 kcal 16g fehérje 19g zsír 62g szénhidrát

Összetevők

toenkoelybuzaliszt, alma, suetopor, fahej, tojas, vaniliakivonat, goeroeg-joghurt, mez, kokuszolaj, tej, so

Elkészítés

Egy tálban keverjék össze a lisztet, a finomra reszelt almát, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.

Egy másik tálban keverjék össze a tojást, a vaníliakivonatot, a joghurtot, a mézet és az olajat.

Keverjék össze a két tál tartalmát, öntsék hozzá a tejet, majd alaposan keverjék össze.

A tésztát kanállal adagolják a gofrisütőbe úgy, hogy ne fusson ki az előre felhevített formából.

Csukják be a gofrisütőt, és süssék a tésztát kb. 2-3 percig (a sütési idő eltérhet a gofrisütő típusától függően).

A kész gofrit 3 tányérra szétosztva kínálják.

Tipp

A gofrit pompásan kiegészíti a frozen joghurt.