A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás-fahéjas waffel

Reggeli és uzsonna

Almás-fahéjas waffel

35 min 35 min 20 min 20 min Könnyű Könnyű 10 darab 10 darab

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

190 kcal 5 g fehérje 7 g zsír 28 g szénhidrát

Összetevők

Banán, Alma, Kókuszolaj, Almapüré, Vaníliakivonat, Tej, Tönkölybúzaliszt, Zabpehely, Sütőpor, Mandula, Chiamag, Fahéj, Só

Elkészítés

A banánt hámozza meg és nyomja össze. Az almát hámozza meg és reszelje finomra.

Keverje össze a kókusztejet, az összenyomott banánt, az almapürét, a vanília kivonatot és a tejet.

Egy másik tálba szórja bele a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport, tegye hozzá a mandulát, a sót, a chia magot és a fahéjat.

A két tál tartalmát egyesítse, tegye hozzá a reszelt almát és keverje össze. Ha a tészta túl sűrű, öntsön hozzá egy kis tejet.

Melegítse fel a waffelsütőt. Egy nagyobb kanál vagy merőkanál segítségével tegyen bele tésztát, és süsse kb. 4 percig (a gép típusától függően). A tészta kb. 10 db közepes méretű waffel elkészítéséhez elegendő.

Tipp

A kész tésztát tálalhatja mézzel leöntve, esetleg más gyümölccsel vagy mogyorókrémmel a tetején. Mentalevéllel is díszítheti.