Egy nagy tálban alaposan keverje össze a hajdinát és a tönkölylisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót. A tésztát 10 percig hagyja állni.
Addig készítse el a tölteléket: először mossa meg az almát, vágja ki a magházát és szeletelje kockákra.
Tapadásmentes serpenyőben olvasszon fel 2 evőkanál vajat, tegye hozzá a kockára vágott almát, majd közepes lángon párolja 5 percig.
Zárja el a tűzhelyet, majd tegye az almához a serpenyőbe a mézet és a fahéjat, és jól keverje össze.
Melegítse meg a tapadásmentes palacsintasütőt, és készítse elő a félretett tésztát. Közepes lángon süsse meg a palacsintákat (kb. 1-1 perc mindkét oldaluk). A tészta kb. 10 darab palacsintához elég.
A kész palacsintákat töltse meg a töltelékkel, csavarja össze, úgy tálalja.