A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás, fahéjas palacsinta

Reggeli és uzsonna

Almás, fahéjas palacsinta

40 min 40 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 10 darab 10 darab

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

207 kcal 7 g fehérje 7 g zsír 28 g szénhidrát

Összetevők

Hajdinaliszt, Tönkölybúzaliszt, Tojás, Tej, Só, Alma, Vaj, Méz, Fahéj

Elkészítés

Egy nagy tálban alaposan keverje össze a hajdinát és a tönkölylisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót. A tésztát 10 percig hagyja állni.

Addig készítse el a tölteléket: először mossa meg az almát, vágja ki a magházát és szeletelje kockákra.

Tapadásmentes serpenyőben olvasszon fel 2 evőkanál vajat, tegye hozzá a kockára vágott almát, majd közepes lángon párolja 5 percig.

Zárja el a tűzhelyet, majd tegye az almához a serpenyőbe a mézet és a fahéjat, és jól keverje össze.

Melegítse meg a tapadásmentes palacsintasütőt, és készítse elő a félretett tésztát. Közepes lángon süsse meg a palacsintákat (kb. 1-1 perc mindkét oldaluk). A tészta kb. 10 darab palacsintához elég.

A kész palacsintákat töltse meg a töltelékkel, csavarja össze, úgy tálalja.