A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

40 min 40 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 10 darab 10 darab

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

160 kcal 6 g fehérje 5 g zsír 23 g szénhidrát

Összetevők

Hajdinaliszt, Tönkölybúzaliszt, Tojás, Tej, Só, Alma, Vaj, Méz, Fahéj

Elkészítés

Egy nagyobb tálba szórja bele a liszteket. Üsse bele a tojásokat, öntse bele a tejet, szórjon bele 1 csipet sót, és mindezt jól keverje össze. A kikevert tésztát 10 percig hagyja állni.

Amíg áll a tészta, készítse el a tölteléket: mossa meg az almát, vágja ki a magházát, és vágja az almát kockára.

Tapadásmentes serpenyőben melegítsen fel 2 evőkanál vajat, tegye bele a kockára vágott almát, és pirítsa 5 percig közepes lángon. Majd zárja el a lángot, tegye a serpenyőbe a mézet és a fahéjat, és az egészet keverje össze.

A tapadásmentes serpenyőt zsiradék nélkül melegítse fel, és a kész tésztából közepes lángon készítsen egyenként palacsintákat. Süsse kb. 1 percig mindkét oldalukat. A tészta mennyisége kb. 10 palacsintához elég.

A kész palacsintákat töltse meg az almatöltelékkel, és összetekerve tálalja.