Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat, a sót és egy kiskanál steviát (vagy 2 evőkanál mézet), majd öntsön hozzá 4 evőkanál hideg vizet.
Keverje össze, majd az így létrejött tésztából gyúrjon kis golyókat, és egyelőre tegye a hűtőbe.
Egy tálkában keverje össze az áfonyát, a sót, a rizslisztet és a fél citrom levét.
Vegye elő a hűtőből a tésztát, nyújtsa ki kör alakúra (nem kell szabályos körnek lennie).
A kör közepére tegye az előkészített áfonyát, majd a tészta szélét hajtsa vissza kissé közép felé, félkör alakúra (zabpelyhes tésztából nehezebb, de azért megy!).
Tegye a galette-et a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd tegye be az előmelegített sütőbe 30-35 percre sülni 175-185 °C-os hőmérsékleten.