A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Áfonyás zabpehely galette

Egészséges nassolás

Áfonyás zabpehely galette

55 min 55 min 35 min 35 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 8 adag 8 adag

Elkészítés

171 kcal 4 g fehérje 9 g zsír 16 g szénhidrát

Összetevők

Zabpehely, Kókuszolaj, Stevia, Víz, Áfonya, Rizsliszt, Citrom, Só

Elkészítés

Hevítse a sütőt 185 °C-ra.

Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat, a sót és egy kiskanál steviát (vagy 2 evőkanál mézet), majd öntsön hozzá 4 evőkanál hideg vizet.

Keverje össze, majd az így létrejött tésztából gyúrjon kis golyókat, és egyelőre tegye a hűtőbe.

Egy tálkában keverje össze az áfonyát, a sót, a rizslisztet és a fél citrom levét.

Vegye elő a hűtőből a tésztát, nyújtsa ki kör alakúra (nem kell szabályos körnek lennie).

A kör közepére tegye az előkészített áfonyát, majd a tészta szélét hajtsa vissza kissé közép felé, félkör alakúra (zabpelyhes tésztából nehezebb, de azért megy!).

Tegye a galette-et a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd tegye be az előmelegített sütőbe 30-35 percre sülni 175-185 °C-os hőmérsékleten.

Tipp

Tálalja sós túróval.