A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Áfonyás minipalacsinta

Reggeli és uzsonna

Áfonyás minipalacsinta

22 min 22 min 12 min 12 min Könnyű Könnyű 3 adag 3 adag

Elkészítés

Hozzáadás a kedvencekhez

402 kcal 9 g fehérje 21 g zsír 42 g szénhidrát

Összetevők

Tönkölybúzaliszt, Zabpehely, Fahéj, Sütőpor, Vaníliakivonat, Méz, Tojás, Tej, Áfonya, Kókuszolaj, Só

Elkészítés

Egy tálban keverjék össze a lisztet, az őrölt zabpelyhet, a fahéjat, a sót és a sütőport.

Egy másik tálban keverjék össze a vaníliakivonatot, a mézet, a tojást és a tejet.

Egyesítsék a két tál tartalmát és keverjék hozzá az áfonyát.

A tésztából öntsenek a kis palacsintaformákba, és kókuszolajon süssék őket 1-2 percig közepes lángon, mindkét oldalon.

*A tönkölyliszt tönkölybúzából készül és a búzalisztnél könnyebben emészthető.

Tipp

Hogy mit tegyenek a minipalacsintára? Próbálják ki a kakaós-kókuszos habot. Receptjét megtalálják itt, a szakácskönyvben és a weboldalunkon.