Áfonyás cupcake-ek
Hozzáadás a kedvencekhez

Áfonyás cupcake-ek

45 min 25 min Közepesen nehéz 12 darab

Elkészítés

145 kcal 7g fehérje 5g zsír 17g szénhidrát

Összetevők

zabliszt, feherje, holland-kakao-sueteshez, suetopor, szodabikarbona, mez, feher-joghurt, tej, tojas

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Egy nagyobb tálban keverjék össze a lisztet, a proteint, a holland kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát.

Egy másik tálkában keverjék össze a mézet, a joghurtot, a tejet és a tojást.

Tegyék a nagyobb tálba a kisebb tál tartalmát, és keverjék össze csomómentesre. A tésztát osszák szét 12 muffinformába.

Tegyék a muffinformákat az előmelegített sütőbe, és süssék 170-180 °C-on 25 percig.

Amíg sül a tészta, készítsék el az öntetet: keverjék össze a túrót, a ricottát, a kakaót és a mézet, majd tegyék a hűtőbe.

Ha megsült a muffin, hagyják kihűlni, majd töltsék díszítőzacskóba az öntetet, és így díszítsék vele a muffint. Végül minden minitortára tegyenek áfonyát, úgy tálalják.

Tipp

Áfonya helyett bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatnak.