A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Tepsis csirke zöldséggel

Tepsis csirke zöldséggel

55 min 45 min Könnyű 6 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

427 kcal 24g fehérje 15g zsír 44g szénhidrát

Összetevők

hagyma, pirospaprika, fokhagyma, csirkehus, olivaolaj, paradicsom, rozmaring, oregano, kakukkfu, viz, rizs, so, bors

Elkészítés

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.

Hámozza meg a hagymát és vágja nagy szeletekre. A paprikát mossa meg és vágja csíkokra. A fokhagymát vágja vékony szeletekre. A csirkecombot vágja félbe, sózza és borsozza meg.

Serpenyőn melegítse meg az olivaolajat, tegye rá a megfelezett csirkecombokat, és kis lángon süsse 2–3 percig a szeletek mindkét oldalát. Majd a húst tegye ki egy tányérra és rakja félre.

A serpenyőt az olajjal hagyja a tüzön, tegye bele a felvágott hagymát, és kis lángon pirítsa1,5 percig.

Ezt követően tegye a serpenyőbe a csíkokra szelt paprikát, a fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, és az egészet pirítsa még 2 percig.

Majd öntsön a serpenyőbe 500 ml vizet, és az egészet főzze kb.10 percig kis lángon. Amíg fő a zöldség, készítsen elő egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat.

10 perc után sózza és borsozza meg a serpenyőben a zöldséget, keverje bele a rizstésztát, és vegye le a tűzről a serpenyőt.

A serpenyőből töltse át a tepsibe vagy a sütőtálba a zöldséges tésztát, a tetejére helyezze rá a megpirított csirkecombokat, az edényt helyezze be az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percig 180 °C-on. A jelzett idő eltelte után emelje a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra, és süsse az ételt még 10 percig.

*A rizstészta, vagyis orzo apró, búzadarából készült tészta – tehát nincs szó valódi rizsről, annak ellenére, hogy az orzo látványra a rizsre emlékeztet, és hasonlóan is használják a konyhában; lehet klasszikus köretként rizottóhoz vagy tésztás salátákhoz is használni