A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Teljes kiőrlésű tortilla - alaprecept
Hozzáadás a kedvencekhez

Teljes kiőrlésű tortilla - alaprecept

40 min 5 min Közepesen nehéz 16 darab

Közös főzést tervez a barátaival? Esetleg családi kirándulást? Vagy egyszerűen csak hiányzik a leveshez egy kis péksütemény? Bármelyik esetben jól jöhet teljes kiőrlésű tortilla receptünk. Elkészítése egyszerű, kedve és fantáziája szerint megtöltheti, öntetbe márthatja, vagy csak úgy, magában eszegetheti.

Elkészítés

0 kcal 0g fehérje 0g zsír 0g szénhidrát

Összetevők

toenkoelybuzaliszt, kokuszolaj, viz, suetopor, so, napraforgoolaj

Elkészítés

Vegyen elő egy nagy tálat és szórja bele a lisztet és a sütőport.

Kézzel keverje össze.

Tegye a tálba sót, a dermedt kókuszolajat és a vizet, majd ezt is kézzel dolgozza össze. Gyúrja a tésztát kb. 5 percig, amíg finom állagú lesz.

Tegye ki a tésztát gyúródeszkára vagy a konyhai munkalapra.

Mivel a tészta ragadós, a további gyúráshoz kenje be a munkalapot és a kezét egy kis olajjal. Gyúrja a tésztát további 4 percig. A gyúrással az olaj beivódik a tésztába, ezért ha odaragadna a munkalaphoz, kenje még be egy kis olajjal.

Majd tegye vissza a tésztát a tálba, fedje le tiszta konyharuhával és 10 percig hagyja állni.

Ezután a tésztából formázzon kb. 16 egyforma golyót. A golyók kb. tenyérnyi nagyok lesznek.

A tönkölyliszttel meghintett munkalapon minden egyes golyóból nyújtson vékony tortillát.

A nyers tortilla egyik oldalát süsse át kis lángon 3 percig. Ha a felszínén buborékok képződnek, fordítsa meg a tortillát és süsse újabb 2–3 percig a másik oldalát.