A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sült brokkoli

Sült brokkoli

35 min 25 min Könnyű 2 adag

A brokkolinál hálásabb zöldséget aligha találni. Batátával sült kombinációja örömöt szerez nem egy fogyasztójának. Minden alkalomhoz illik, így elkészítését sosem bánjuk meg. Nem is beszélve az egészséges alapanyagokról, amelyeket az étel tartalmaz.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

355 kcal 19g fehérje 16g zsír 35g szénhidrát

Összetevők

brokkoli, edesburgonya, tojas, tejszin, fokhagyma, so, bors

Elkészítés

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.

Egy nagyobb fazekat töltsön meg félig vízzel. A batátát hámozza meg és vágja kb 0,5 cm vastag szeletekre. A brokkolit mossa meg és szedje szét rózsákra.

A batátát és a brokkolit tegye forró vízbe, és közepes lángon 2 percig főzze.

Ha megfőtt, leszűrve tegye kis sütőedénybe (20 cm × 30 cm).

Ezután verje fel a tojást a tejszínnel, az áttört fokhagymával, és öntse a sütőtálba a zöldségre. Sózza, borsozza meg, a tálat tegye a sütőbe és süsse kb 15–20 percig 170–180 °C-on.