A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Spenótos saláta

Spenótos saláta

18 min 3 min Könnyű 2 adag

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

178 kcal 5g fehérje 8g zsír 20g szénhidrát

Összetevők

spenot, sargarepa, retek, cekla, bors

Elkészítés

Folyóvíznél mossák meg a spenótot, szárítsák meg, majd tegyék egy tálba.

A sárgarépát hámozzák meg, hámozókéssel vágjanak hosszabb szeleteket, majd tegyék a spenóthoz a szeletekre vágott retekkel és a céklával együtt.

A napraforgómagot serpenyőben kb. 3 percig szárazon pirítsák, majd tegyék félre.

Készítsék elő az öntetet: keverjék össze a mézet, a szójaszószt és az olívaolajat, majd öntsék a salátára.

A kész salátát osszák szét 2 tányérba, majd ízlés szerint megborsozva tálalják.

Tipp

A salátához hozzátehetnek 2 keménytojást, és megszórhatják pirított napraforgómaggal.