A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

“Kínai” csirke

“Kínai” csirke

24 min 14 min Könnyű 4 adag

Kedve támadt könnyű, Ázsia illatú falatokhoz, amikért utcai bisztrókba szokott betérni? Akkor jól figyeljen, mert ezzel a recepttel éppen ilyet tud rövid idő alatt elkészíteni, ráadásul otthoni kényelemben.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

389 kcal 35g fehérje 17g zsír 23g szénhidrát

Összetevők

csirkehus, tojas, kukoricakemenyito, curry, olivaolaj, hagyma, pirospaprika, paprika, chilipaprika, paradicsom, szojaszosz, viz, mogyoro2, koriander, szezammag, so, bors

Elkészítés

Először készítsen elő egy nagyobb tálat. A csirkehúst mossa meg, vágja vékony csíkokra és tegye az előkészített tálba. Ezután tegye a csirkehúshoz a tojást, a kukoricakeményítőt, a curryt, a sót, borsot, majd az egészet jól keverje össze.

Egy nagyobb serpenyőben nagylángon melegítse meg az olivaolajat. Amint az olaj felforrósodott, tegye a húst a serpenyőbe és nagy lángon, hirtelen süsse ki, úgy 4–5 percig. Időnként keverje meg a húst.

Közben vágja fel vékony csíkokra a hagymát, a piros- és a sárgapaprikát. A csilipaprikát vágja apróra, A korianderlevelet tépje nagyobb darabokra és egyelőre tegye félre.

Amint megsült a hús, tegye rá a csíkokra vágott hagymát, a paprikát és a paradicsompürét. Tegye takarékra a lángot, és az egészet megkeverve süsse 2–3 percig.

Ezután tegye hozzá a szójaszószt, 250 ml vizet, a mogyorót, a finomra vágott csilipaprikát és mindezt főzze össze 5–6 percig közepes lángon.

Ha megfőzte, zárja el a lángot, ossza szét az adagokat, és máris fogyasztható. Tálalás előtt még szórjon minden adagra nagyobb darabokra tépett korianderlevelet és szezámmagot.

Tipp

A ragut legjobb jázminrizzsel tálalni.