A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Kardamomos tejberizs

Kardamomos tejberizs

20 min 15 min Könnyű 4 adag

Ön is szereti a különböző reggei illatokat a korai órákban, a friss zsemlétől egészen az ellenállhatatlan kávé illatáig? Akkor ebbe a rizspuding recpetbe rögtön beleszeret, hiszen három igéző fűszert is tartalmaz.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

398 kcal 10g fehérje 15g zsír 53g szénhidrát

Összetevők

mandulatej, teljes-kiorlesu-rizs, kardamom, vaniliarud, mandula, mez, fahej

Elkészítés

Öntse a tejet nyeles edénybe, majd tegye hozzá a rizst.

Forralja fel, majd állandó kevergetés mellett főzze al dente (fogkeményre) kb. 10 percig.

Ezután keverje hozzá a kardamomot és a vaníliamagot, majd röviden főzze át (kb. 1 percig).

Szórja bele a szeletelt mandulát és a mézet, keverje össze, majd hagyja állni.

A kész rizst ossza 4 tálkába vagy bögrébe és fahéjjal meghintve tálalja.