A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Húsvéti bárány sütemény

Húsvéti bárány sütemény

80 min 55 min Könnyű 25 adag

Wenn man es schon nur einmal im Jahr backt, dann mit Liebe. Dafür sorgt dieses rein saisonale Rezept für ein Osterlamm, das schmecken wird wie aus Großmutters Backofen.

Csak egyszer süti évente, de akkor nagy szeretettel. Erről ez a szezonális húsvéti bárány recept gondoskodik, ami legalább olyan finom lesz, mint amit nagymama süt.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

118 kcal 3g fehérje 5g zsír 15g szénhidrát

Összetevők

toenkoelybuzaliszt, tojas, tej, mez, suetopor, kokuszolaj

Elkészítés

Válassza szét a tojásokat.

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verje kemény habbá és elsősorban tegye félre.

A teljes kiörlésű tönkölybúza lisztet szórja egy nagy tálba, adja hozzá a sütőport és keverje össze.

Egy második tálban a tojássárgáját mézzel verje világos habbá és öntse a lisztes keverékhez. Alaposan keverje össze.

Adjon hozzá tejet és olajat és alaposan keverje össze.

Kanalanként adja hozzá a tojáshabot és óvatosan forgassa a tésztába.

A tésztát öntse egy gondosan kizsírozott bárányformába.

Az előmelegített sütőbe süsse 175°C-on kb. 55 percig.

*Mi egy kb. 28 cm hosszú kerámia bárányformát használtunk fedéllel.