A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gluténmentes csokis keksz

Gluténmentes csokis keksz

25 min 15 min Közepesen nehéz 12 darab

Hiába keres olyan gluténmentes kekszet, ami ízlik is? Ne vesztegesse tovább az idejét, süsse meg otthon! Ezt a gluténmentes kekszet könnyű elkészíteni könnyen hozzáférhető nyersanyagokból, és a végén remek csokis csemege az eredmény azzal az jóérzéssel, hogy saját maga készítette.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

127 kcal 3g fehérje 9g zsír 4g szénhidrát

Összetevők

vaj, etcsokolade, hajdinaliszt, so, suetopor, tojas, mez

Elkészítés

Hevítse a sütőt 160°C-ra.

Kislábasban olvassza fel a 100g keserű csokoládét a vajjal. Majd tegye félre a lábast.

Egy tálkában keverje össze a hajdinalisztet, a sót és a sütőport. Tegye félre a tálkát.

Egy másik tálkában keverje össze a tojást és a mézet. Állandó keverés mellett adja hozzá a liszt-só-sütőpor keveréket.

Keverőlapát vagy kézi habverő segítségével keverje hozzá az olvadt csokládés-vajas keveréket. A maradék 40g csokoládét vágja darabokra és keverje bele a tésztába.

Tegye a tésztát kb. 5-10 percre a hűtőbe.

Azután két kanál segítségével formázzon golyókat és tegye a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.

A golyókat egy kanállal még le is nyomhatja kissé, vagy keksz formát alakíthat belőlük. Ha nem elég kemény a tészta, magától szétfolyik, mielőtt még betenné a sütőbe.

Süsse a kekszet előmelegített sütőben 12-15 percig 160 - 170°C-on.