A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Csokis protein süti

Csokis protein süti

60 min 35 min Közepesen nehéz 20 adag

A szervezetnek fehérjére van szüksége, az ízlelőbimbóknak pedig csokoládéra. Ez a csokoládés fehérjetorta, amelytől minden csokoládéimádónak összefut a nyál a szájában, mindkettőből eleget tartalmaz. Ha ma hiányzik a fehérje az étrendjéből, ezzel gyorsan pótolhatja.

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

81 kcal 3g fehérje 4g zsír 7g szénhidrát

Összetevők

zabpehely, tojas, feherje, fahej, tej, etcsokolade, kokuszolaj, alma, suetopor, turo2

Elkészítés

Hevítse a sütőt 190 °C-ra. Készítsen elő sütőtálat (20 cm × 30 cm) és bélelje ki sütőpapírral.

Egy tálban keverje össze a zabpelyhet, a tojást, a proteint, a fahéjat és a tejet.

Gőzöléssel* olvassza meg a csokoládét és a kókuszzsírt.

A csokiöntet felét töltse a zabpelyhes tálba, majd tegye hozzá a reszelt almát és a sütőport. A csokiöntet másik felét egyelőre tegye félre.

Alaposan keverje össze a tál tartalmát, majd tegye az előkészített, sütőpapírral bélelt sütőtálba, majd süsse előmelegített sütőben kb. 25–30 percig 180–190 °C-on.

Amíg sül a tészta, készítse el az öntetet: az olvasztott csokoládé másik felét keverje össze a túróval.

Ha megsült a tészta, hagyja kissé kihűlni, majd kenje meg a túrós csokiöntettel.

* A gőzöléshez két olyan, különböző méretű edényre van szükség, amelyek egymásba illeszthetők, és a kisebb edény nem érintkezik a nagyobb aljával – legjobb egy lábas és egy tálka (ideális a hőálló üveg vagy a rozsdamentes edény), amelyben felolvasztja a hozzávalókat. Öntsön a lábasba egy kis vizet, majd forralja fel. Ezután tegye takarékra a lángot, és tegye a tálkába a hozzávalókat – A tálka alja nem érhet a vízbe. Ezzel a módszerrel, állandó lassú kevergetés mellett hagyja felolvadni a csokoládét és a kókuszolajat a forró gőz fölött.

Tipp

A csokoládés süteményt tálalhatja úgy is, hogy meghinti holland kakaóporral.