Céklás lepény
Hozzáadás a kedvencekhez

Céklás lepény

50 min 20 min Közepesen nehéz 20 darab

Ha bevált a céklás burger, miért ne lehetne céklás lepény hajdinalisztből? A cékla kárminpiros színt kölcsönöz a lepénynek, és bónuszként rengeteg vitamint ad, ami a nem illan el sütés-főzés közben sem. Nagyon finom túróval és mézzel, de gyümölcsöntettel és dióval is.

Elkészítés

237 kcal 6g fehérje 7g zsír 35g szénhidrát

Összetevők

cekla, tej, hajdinaliszt, chiamag, stevia, holland-kakao-sueteshez, suetopor, kokuszolaj

Elkészítés

A céklát turmixolja finomra. Adja hozzá a tejet, lisztet, chia magot, a steviát és a sütőport.

Robotgéppel keverje finom tésztává.

Hevítsen fel egy tapadásmentes serpenyőt. Kókuszolajon egyenként süssön ki tetszőleges méretű lepényeket, mindkét oldalon kb. 2 percig.

Ha melegen szeretné tálalni a lepényt, tegye be 100°C-ra előmelegített sütőbe.

A lepényt túróval vagy joghurttal, friss gyümölccsel, dióval, vagy például chia pudinggal tálalhatja.